Tentoonstelling

Zeesoldaten

Het wereldwijd verdedigen van onze landsbelangen is al eeuwenlang de opdracht van het Korps Mariniers. Aan de hand van diverse acties van vroeger en nu laten we in Zeesoldaten zien waarom het motto ‘Qua Patet Orbis’ oftewel ‘Zo wijd de wereld strekt’ ook nu nog de marinier typeert.

Meer informatie
Zeesoldaten_bezoekers_Mariniersmuseum Zeesoldaten_Mariniersmuseum Bezoekers_Zeesoldaten_Mariniersmuseum

Mini-exposities

Moderne missies

Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de missies van het Korps Mariniers vanaf de jaren ’70 tot nu. Ondersteuning bij vredesmissies en antipiraterijmissies maar ook de specialistische trainingen geven een goed beeld bij de wereldwijde inzet van de mariniers.

Meer informatie

Tentoonstelling

Meidagen 1940

In de tentoonstelling Meidagen 1940 ervaart de bezoeker de aanloop naar het bombardement vanuit het oogpunt van de mariniers. Door middel van een interactieve maquette, ondersteund door beeldmateriaal en dagboekfragmenten, wordt per dag de strijd van de mariniers in de stad uitgelegd. Daarbij maakt een digitaal panorama de nasleep van het bombardement op Rotterdam zichtbaar.

Meer informatie

Tentoonstelling

Helden

Mensen die hun eigenbelang opzij zetten om anderen te helpen noemen we vaak helden. Zorgmedewerkers worden in deze uitdagende tijd bijvoorbeeld helden genoemd. Maar wat is nu eigenlijk een held? In de tentoonstelling Helden worden mogelijke kanshebbers voor de titel held langs de meetlat van moed, beleid en trouw gelegd.

Meer informatie
Mariniers_en_Rotterdam_Mariniersmuseum
Het Mariniersmuseum weer een keer bezocht. We werden gastvrij onthaald door een medewerker die ons exact uitlegde wat er te zien was. Erg geslaagd. Ook voor de kinderen. Het is zeker een bezoek waard. Ton - Tripadvisor