Tentoonstelling

Zeesoldaten - Zo wijd de wereld strekt

Het wereldwijd verdedigen van onze landsbelangen is al eeuwenlang de opdracht van het Korps Mariniers. Aan de hand van diverse acties van vroeger en nu laten we in Zeesoldaten zien waarom het motto ‘Qua Patet Orbis’ oftewel ‘Zo wijd de wereld strekt’ ook nu nog de marinier typeert.

 

Meer informatie
Elite_Eenheid_Mariniersmuseum
Johan_de_Witt_Mariniersmuseum
Oplader_Mariniersmuseum

10 jaar Netherlands Maritime Special Operations Forces

NLMARSOF

Voor bijzondere opdrachten beschikt het Korps Mariniers over verschillende special forces-eenheden. Onder de overkoepelende Netherlands Maritime Special Operations Forces (NL MARSOF) vallen de Unit Intervention Mariniers (UIM) en de Maritieme Speciale Operaties (MSO)-compagnie. De MSO-compagnie omvat de 2 specialistische verkenningseenheden Mountain Leaders en Special Forces Underwater Operators, oftewel de kikvorsmannen.

Bezoek de pop-up tentoonstelling.

Meer informatie

Tentoonstelling

Moderne missies

Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de missies van het Korps Mariniers vanaf de jaren ’70 tot nu. Ondersteuning bij vredesmissies en antipiraterijmissies maar ook de specialistische trainingen geven een goed beeld bij de wereldwijde inzet van de mariniers.

Meer informatie

Tentoonstelling

Meidagen 1940

In de tentoonstelling Meidagen 1940 ervaart de bezoeker de aanloop naar het bombardement vanuit het oogpunt van de mariniers. Door middel van een interactieve maquette, ondersteund door beeldmateriaal en dagboekfragmenten, wordt per dag de strijd van de mariniers in de stad uitgelegd. Daarbij maakt een digitaal panorama de nasleep van het bombardement op Rotterdam zichtbaar.

Meer informatie

Tentoonstelling

Helden

Mensen die hun eigenbelang opzij zetten om anderen te helpen noemen we vaak helden. Zorgmedewerkers worden in deze uitdagende tijd bijvoorbeeld helden genoemd. Maar wat is nu eigenlijk een held? In de tentoonstelling Helden worden mogelijke kanshebbers voor de titel held langs de meetlat van moed, beleid en trouw gelegd.

Meer informatie

Online tentoonstellingen

Archief tentoonstellingen van het Mariniersmuseum

Ontdek de boeiende wereld van de mariniers van 1665 tot nu, zelfs nadat de fysieke tentoonstelling haar deuren heeft gesloten! Met onze online ervaring kun je diep in de geschiedenis duiken en  (alvast) de online tentoonstelling bezoeken.

Bekijk het verhalen van legendarische eenheden zoals de BBE de Whiskey Compagnie en meer.

Bezoek onze online tentoonstellingen
Zeesoldaten_Mariniersmuseum
Mariniers_en_Rotterdam_Mariniersmuseum
Het Mariniersmuseum weer een keer bezocht. We werden gastvrij onthaald door een medewerker die ons exact uitlegde wat er te zien was. Erg geslaagd. Ook voor de kinderen. Het is zeker een bezoek waard. Ton - Tripadvisor