Te zien in het museum

Het Korps Mariniers, het eliteonderdeel van de Koninklijke Marine, is opgericht op 10 december 1665. Mariniers worden ook wel zeesoldaten genoemd. Het zijn infanteristen, militairen die te voet vechten, die worden ingezet op de grens tussen land en water. Ze voeren speciale missies uit over de hele wereld. Dit zien we terug in hun wapenspreuk Qua patet orbis: ‘Zo wijd de wereld strekt’.

Het Mariniersmuseum vertelt het verhaal van het Korps Mariniers aan de hand van verschillende objecten, stuk voor stuk unieke exemplaren, en meerdere tentoonstellingen.

Bekijk onze tentoonstellingen

Duik in onze

Boekencollectie

Het Mariniersmuseum beschikt over een zeer uitgebreide boekencollectie, die 355 jaar korpsgeschiedenis omvat. Het is mogelijk om de rijke collectie boeken in onze bibliotheek te raadplegen. Neem hiervoor contact met ons op.

Lees meer

Educatie

Les in het museum

Op zoek naar een leuk én leerzaam dagje uit voor jouw klas of school? Het Mariniersmuseum biedt uitgebreide en educatieve lesprogramma’s voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Ook programma’s op maat zijn mogelijk.

Lees meer over de mogelijkheden

Zoeken in de collectie

Informatie over de meeste objecten is beschreven in de online database van Maritiem Digitaal.

Digitale database

Maritiem digitaal

Maritiem digitaal is de grootste online database van maritieme objecten en literatuur van de Benelux en bevat in totaal ruim 850.000 objecten en titels. In de database vind je achtergrondinformatie over onze objecten.