Educatie

Op zoek naar een leuk én leerzaam dagje uit voor jouw klas of school? Het Mariniersmuseum biedt uitgebreide en educatieve lesprogramma’s voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Ook programma’s op maat zijn mogelijk. Lees meer over de mogelijkheden.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Schoolbezoek reserveren

Rondleidingen

Het Mariniersmuseum biedt interactieve en leerzame rondleidingen voor primair- en voortgezet onderwijs. Hoe is het om te werken in de jungle of in de woestijn? En hoe kan je overleven in de meest zware en bijzondere omstandigheden? Zou jij het kunnen, marinier zijn? Ervaar het in het Mariniersmuseum.

Rondleidingen voor scholen

Lesprogramma

Kaping in de klas

Ooglapjes, rum, een houten been en de imposante hoed van captain Jack Sparrow. Regelmatig worden piraten neergezet als avontuurlijke schurken uit het verleden, maar niets is minder waar. In het lesprogramma Kaping in de Klas maken leerlingen kennis met de hedendaagse piraterij en kruipen ze in de rol van moderne piraat…

Bekijk de folder

Kaping in de Klas

Lesprogramma

Helden aan de maas

In Helden aan de Maas gaan leerlingen aan de slag met de thema’s heldhaftigheid, creativiteit en identiteit. Tijdens deze les treden leerlingen toe tot de Hoogst Uitzonderlijke Traditiecommissie Strijdkrachten en doen leerlingen onderzoek naar een gebeurtenis uit de geschiedenis van het Korps Mariniers.

Bekijk de folder 

Helden aan de Maas

Lesprogramma

Dilemma's: en nu?

In deze workshop ontmoeten leerlingen een veteraan. De veteraan vertelt zijn persoonlijke verhaal en daagt de leerlingen uit om samen na te denken over verschillende dilemma’s. Het geeft ze inzicht in het maken van moeilijke keuzes en de consequenties die deze beslissingen kunnen hebben.

Dilemma's: wat zou jij beslissen?

Spreekbeurtenpakket

Wat leuk dat jij je spreekbeurt wilt houden over het Korps Mariniers. Een stoerder onderwerp bestaat haast niet!

We helpen je graag een handje op weg en hebben daarom een spreekbeurtpakket voor je gemaakt dat je gratis kunt downloaden. Succes!

Download spreekbeurtpakket

Op zoek naar maatwerk?

We denken graag met je mee over een schoolbezoek op maat. Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling Educatie.

Hoera! De lijst met Kidsproof musea 2023 is bekend. 55 musea mogen dit felbegeerde keurmerk voor één jaar voeren en wij dus ook.

Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld en worden uitgedeeld door de eerlijkste groep museumbezoekers, de kids zelf. Ze hebben het Mariniersmuseum beoordeeld met een prachtige 8,9. Dank jullie wel!

Lees meer