Rondleidingen

Het Mariniersmuseum biedt interactieve en leerzame rondleidingen voor primair- en voortgezet onderwijs. Hoe is het om te werken in de jungle of in de woestijn? En hoe kan je overleven in de meest zware en bijzondere omstandigheden? Zou jij het kunnen, marinier zijn? Ervaar het in het Mariniersmuseum.

Bekijk onze rondleidingen

Lesprogramma

Kaping in de klas

Ooglapjes, rum, een houten been en de imposante hoed van captain Jack Sparrow. Regelmatig worden piraten neergezet als avontuurlijke schurken uit het verleden, maar niets is minder waar. In het lesprogramma Kaping in de Klas maken leerlingen kennis met de hedendaagse piraterij en kruipen ze in de rol van moderne piraat…

Kaping in de Klas

Lesprogramma

Helden aan de maas

In Helden aan de Maas gaan leerlingen actief aan de slag met de thema’s heldhaftigheid, creativiteit en identiteit. Tijdens deze les treden leerlingen toe tot de Hoogst Uitzonderlijke Traditiecommissie Strijdkrachten en doen de leerlingen in groepsverband onderzoek naar een gebeurtenis uit de geschiedenis van het Korps Mariniers.

Helden aan de Maas

Lesprogramma

Dilemma's: en nu?

In deze workshop ontmoeten leerlingen een veteraan. De veteraan vertelt zijn persoonlijke verhaal en daagt de leerlingen uit om samen na te denken over verschillende dilemma’s. Het geeft ze inzicht in het maken van moeilijke keuzes en de consequenties die deze beslissingen kunnen hebben.

Dilemma's: wat zou jij beslissen?

Spreekbeurtenpakket

Wat leuk dat jij je spreekbeurt wilt houden over het Korps Mariniers. Een stoerder onderwerp bestaat haast niet!

We helpen je graag een handje op weg en hebben daarom een spreekbeurtpakket voor je gemaakt dat je gratis kunt downloaden. Succes!

Download spreekbeurtpakket

Op zoek naar maatwerk?

We denken graag met je mee over een schoolbezoek op maat. Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling Educatie.