Wanneer

 • Op aanvraag
 • Mail naar educatie@mariniersmuseum.nl of bel met 010-4129600

Voor wie

 • Primair onderwijs
 • Voortgezet onderwijs
 • BSO's

Prijs

 • ‚ā¨ 2,50 p.p. (schoolklas incl. begeleiders)

Rondleidingen

Primair onderwijs

Samen met je klasgenoten je krachten meten op een hindernisbaan? Zelf beleven hoe spannend het is om marinier te zijn? En ontdekken wat daar eigenlijk allemaal bij komt kijken? Het Mariniersmuseum biedt voor alle schoolklassen in de bovenbouw van het primair onderwijs leuke, leerzame rondleidingen aan.

Wat kun je verwachten?

De rondleider neemt de klas mee langs de verschillende  tentoonstellingen. Aan de hand van verschillende objecten ontdekken de leerlingen het verhaal van de mariniers. De museumdocent bewaart tijdens het bezoek een goede balans tussen het stellen van vragen en het verstrekken van informatie. Op deze manier leren de leerlingen tijdens deze rondleiding het stoerste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht, het Korps Mariniers, kennen.

Rondleidingen op maat
We bieden ook rondleidingen op maat aan over diverse thema’s. We denken natuurlijk graag mee en stellen in overleg een passend interactief programma voor jullie samen. Als leerkracht ben je van harte welkom om vooraf het museum te bezoeken voor een informeel gesprek met een museumdocent ter voorbereiding van het educatieve programma.

Tip
Deze interactieve rondleiding is ook te boeken in combinatie met een lesprogramma. Zo stel je zelf het ideale educatiepakket samen, waar historische theorie en praktijk elkaar ontmoet.

Een dag vol actie

 • Actie_Mariniers_Mariniersmuseum

  Maak kennis met de mariniers

 • Scheepsmodel_Mariniersmuseum

  Duik in de geschiedenis

 • Kogelwerend_vest_Mariniersmuseum

  Ervaar hoe het is om marinier te zijn

 • Oprichters_Korps_Mariniers_Mariniersmuseum

  Voor jong
  en oud

Rondleidingen

Voortgezet onderwijs

Hoe is het om te werken in de jungle of in de woestijn? En hoe kan je overleven in de meest zware en bijzondere omstandigheden? Zou jij het kunnen, marinier zijn? Het Mariniersmuseum biedt voor alle schoolklassen van het voorgezet onderwijs rondleidingen aan.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de rondleiding bekijk je in een groep van maximaal vijftien personen de tentoonstellingen. De museumdocent bewaart tijdens het bezoek een goede balans tussen het stellen van vragen en het verstrekken van informatie.

Op deze manier leer je het stoerste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht, het Korps Mariniers, kennen en maak je kennis met hun verantwoordelijke taak. Ontdek samen het heden, verleden en de toekomst van de mariniers in onze samenleving en hun band met de stad Rotterdam.