Avontuur is dichterbij dan
je denkt

Even zelf marinier zijn? Het kan in onze vernieuwde avontuurlijke experience Mariniers op Missie.

Ga met je team op missie. Je krijgt eerst een korte uitleg van je opdracht, oftewel een ‘briefing’. Dan is het aan jullie om de missie tot een succes te brengen. Je leert wat het betekent om als marinier op missie te gaan en welke vaardigheden je moet bezitten.

Mariniers_Op_Missie_Zee_klein_Mariniersmuseum
Mariniers_Op_Missie_Bos_Mariniersmuseum
Experience_Mom_Sneeuw_Mariniersmuseum

Wat is een missie?

Mariniers zijn zeesoldaten, die opereren op de grens van land en water. Nederlandse mariniers worden namens ons land naar het buitenland gestuurd om te helpen de vrede te herstellen of om een conflict te helpen voorkomen. Zo’n militaire operatie noemen ze ‘een missie’. Als een marinier op missie gaat heet dat ‘een uitzending’.

Samenwerken

Zo’n (buitenlandse) missie is soms best gevaarlijk en kan dus risico’s met zich meebrengen. En ook de omstandigheden kunnen per land steeds weer anders zijn. Gaan ze bijvoorbeeld naar de warme jungle, of juist naar de ijzige kou? Dat vraagt dan ook een hele speciale voorbereiding en training van deze mariniers.

Het is ook super belangrijk dat ze als team goed samenwerken. Want tijdens alle missies staat natuurlijk de veiligheid van de marinier en zijn collega’s voorop! Lukt het jou en je team om goed samen te werken en veilig het einde van de missie te volbrengen?

Let op: voor de beste ervaring, bij Mariniers op Missie, hanteren wij de adviesleeftijd: 8+. Dit omdat de teamleden allemaal een eigen rol krijgen waarvoor ze het leesniveau van een 8-jarige nodig hebben.