Lees voor

In het Mariniersmuseum kun je voor even marinier zijn in de nieuwe experience Mariniers op Missie. Adviesleeftijd 8+.

Experience

Als bezoeker kies je met je team (oftewel je vrienden en familie) een van de drie missies uit. Na een briefing is het aan jou om de missie tot een succes te brengen. Zo leer je wat het betekent om als marinier op missie te gaan en welke vaardigheden je moet bezitten. 

De drie missies

De drie missies waar je uit kunt kiezen zijn een Bos missie, een Water missie en een Sneeuw missie. 

Wat is een missie?

Bij een militaire missie stuurt Defensie militairen naar het buitenland om de vrede te herstellen of een conflict te voorkomen.

De deelname van een individuele militair aan een missie noemt men een uitzending.

Deelname aan een (buitenlandse) missie kan risico's met zich meebrengen en vraagt dan ook speciale voorbereiding van mariniers. Tijdens een missie staat de veiligheid van de marinier en zijn collega's altijd voorop.  

Praktische informatie over Mariniers op Missie

  • De aanbevolen leeftijd is vanaf circa 8+. Er zullen geen schokkende beelden getoond worden, maar er is wel een spannende sfeer. De kinderen krijgen allemaal een koptelefoon op en moeten middels puzzeltjes een missie oplossen. Kinderen die geïnteresseerd zijn in de militaire wereld zullen het fantastisch vinden.
  • De experience bezoek je in teamverband van maximaal 6 personen (inclusief één volwassene). Je kan hier vast rekening mee houden als je met meer als 6 personen het museum bezoekt. Tip: maak thuis al groepjes van 5 kinderen en één volwassenen.
  • Tijdens de experience kiest ieder team 1 missie. Ze kunnen dus niet alle missies doen en ook niet allemaal dezelfde missie. De missies starten na elkaar met 12 minuten ertussen. Tijdens de missie mogen ze zich verkleden in de bijbehorende jasjes.
  • Voor of na de Experience kan de rest van het museum bezocht worden, met o.a. een jeep (entree), een stormbaan en een schietsimulatie-spel.

En het avontuur gaat verder

Ontdek meer...
Gesloten Helaas zijn wij tot nader order gesloten. Dit ivm de door de overheid getroffen maatregelen tegen het coronavirus.