Lees voor

Expeditie Speurneus

In deze familietentoonstelling word je meegenomen op wereldreis. Als een echte combat tracker ga jij aan de slag en voer je opdrachten uit. 

Combat trackers zijn dé spoorzoekers van het Korps Mariniers die hele kleine veranderingen in een omgeving kunnen herkennen. Zij zien dingen die lang niet iedereen ziet. In Nederland maakt de politie graag gebruik van dit specialisme. Als er iemand wordt vermist, helpen de combat trackers van het Korps Mariniers met het doorzoeken van bijvoorbeeld bos- of duingebied. In het buitenland werken deze mariniers meestal in oorlogsgebieden. Daar onderzoeken ze of een gebied veilig is.

Sporen vinden, begrijpen en kunnen volgen is niet alleen handig voor een marinier. In deze tentoonstelling leer je spelenderwijs hoe sporen herkend kunnen worden en wat ze betekenen. Net als de mariniers ga je op een avontuurlijke wereldreis door bos en jungle, om via de ijzige vlakten van Noorwegen uit te komen in een mysterieus sporenlab. Wie kan de geheimen ontrafelen en de spannende opdrachten tot een goed einde brengen? Wie gebruikt al zijn zintuigen om op het juiste spoor te blijven? 

Scholen

Deze tentoonstelling is zelfstandig te bezoeken door schoolklassen/BSO's.

Ook voor klassen uit het basisonderwijs is deze tentoonstelling een hele ervaring. Leerlingen maken actief kennis met het werk van het Korps Mariniers. Ze leren wat de rol is van het Korps Mariniers in de Defensie organisatie. Door het maken van allerlei opdrachten wordt het omgevingsbewustzijn gestimuleerd. Neem contact op met onze educatie afdeling voor meer informatie. Telefonisch via 010-4129600 of stuur een e-mail naar m.rodenburg@mariniersmuseum.nl. 

(TELEFONISCH RESERVEREN IS VERPLICHT VIA 010-4129600) .

Museum

Naast de familietentoonstelling Expeditie Speurneus is er in de rest van het museum voldoende te ondernemen. Zo ontdek je meer over de ontstaansgeschiedenis van de mariniers, leer je marcheren en kun je ervaren hoe het is om een piratenboot te stoppen en nog veel meer.

Lees meer