MARSOF

Van april tot augustus 2015 namen de mannen van MARSOF in Mali het stokje over van het Korps Commandotroepen. Het verwerven van moderne uitrusting heeft tegenwoordig meer nadrukkelijk de aandacht in het Mariniersmuseum. Vandaag is morgen tenslotte geschiedenis.

Modulair systeem

Een kenmerk van hedendaagse militaire uitrusting is het modulaire systeem van gevechtsvesten. Militairen kunnen naar eigen inzicht het vest indelen met verschillende opbouwtasjes. Speciaal voor de waarnemingsmissie MINUSMA in Mali heeft de MARSOF nieuwe uitrusting aangekocht in de kleur coyote-tan.

Dit gevechtsvest wordt ook wel plate-carrier genoemd. In het vest zitten voor- en achtervakken voor kogelwerende kevlar platen. De kleding is speciaal ingekocht voor uitzendingen naar het buitenland en uitgevoerd in het multicam camouflagepatroon. Dat is een camouflage die is ontwikkeld voor allerlei gebieden maar wel met de nadruk op de meer droge gebieden. De set is bijzonder compleet met ook eigen aangekochte items zoals een zonnebril, schoenen en een kleine rugzak.