Marinier Thomas - foto: Eva Plevier

Helden - moed, beleid en trouw

Mensen die hun eigenbelang opzij zetten om anderen te helpen noemen we vaak helden. Zorgmedewerkers worden in deze uitdagende tijd bijvoorbeeld helden genoemd. Maar wat is nu eigenlijk een held? In de tentoonstelling Helden worden mogelijke kanshebbers voor de titel held langs de meetlat van moed, beleid en trouw gelegd.

 

 

Ik ben ervan overtuigd dat er een stukje moed in ons allemaal zit. Een stukje, dat op de meest cruciale momenten in je leven naar boven komst. . Een soort oer-mechanisme dat je drijft tot acties die groter zijn jezelf. Hoe klein die actie aanvankelijk ook lijkt... het effect is groots en maakt je groter dan jezelf. ANK BIJLEVELD, Minister van Defensie (2017-2021)

Mariniersmuseum tentoonstelling Helden

Dirk Kuijt, Alexander de Grote, Hanny Schaft, Achilles, Spiderman, zorgmedewerkers, Wonder Woman en André Hazes sr. worden vaak helden genoemd. Maar wat is een held? Aan welke criteria moet iemand voldoen om de eretitel ‘held’ te mogen dragen?

Bouwstenen

Onderzoek de bouwstenen van een held en loop langs drie voorbeelden. Zijn ze 100% held of zijn er ook zwarte kantjes aan dat heldendom? Kan je trainen om deze heldenstatus te verwerven? En wat doen je zintuigen, vluchten, vechten, bevriezen of…

Ontdek het in de tentoonstelling.

NOMINEER JE EIGEN HELD!

 

 

Nomineer je Held

Wie is jouw Held?

Ken jij iemand die echt op het voetstuk hoort? Voor je naar het museum komt kan je je eigen held nomineren. In het museum is jouw held toegevoegd aan onze collectie helden.

Bekijk hier de Helden Wall of Fame