Museumweek 2023

Kom tijdens de Museumweek op 5 april, naar het Mariniersmuseum en speel het bordspel: Kaping in het Museum. Stap in de huid van een piraat, de marine, een koopvaardijschip of het Korps Mariniers..

Bordspel – Verplaats je in de rol van visser, piraat of marinier. Welke keuzes maak je en welke risico’s ben je bereid te nemen? Blijf je braaf vissen of ga je toch proberen een schip te kapen voor extra punten? En anderzijds; wat mag de marine wel of niet doen als ze verdachte vaarbewegingen zien?

Koopvaardijschip Taipan

Op 5 april 2023 is het precies 13 jaar geleden dat Nederlandse mariniers het koopvaardijschip Taipan bevrijden van Somalische piraten. Het Marinemuseum en Mariniersmuseum ontwikkelden samen een bordspel over anti-piraterij missies. Speel dit spel op deze historische dag mee!

Bevrijden

Aan het einde komt het spel tot een hoogtepunt en moeten alle spelers samenwerken als een groep mariniers. Lukt het jullie op tijd de bemanning van het gekaapte schip te bevrijden?

Deel je Museumkaart!

Van 1 t/m 7 april kan je een ander blij maken met jouw Museumkaart in de Museumweek. Wie mag jouw Museumkaart lenen, van wie leen jij een Museumkaart? Er is van alles te beleven.