Durf jij het aan?

Nachtje komen slapen

De Marinierskamer is volledig in thema ingericht en heeft zelfs een klimwand en een verstopplek voor de kids! Natuurlijk ga je ook op avontuur naar het Mariniersmuseum. Toegangstickets zijn inclusief de prijs. Deze kamer vind je in de Stayokay Rotterdam op een wel heel bijzondere locatie: in de kubuswoningen.

Boeken

Witte Huis

Maak een prachtige selfie of bekijk het prachtige Rotterdamse uitzicht op het Witte Huis. Het was de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en wordt door sommigen ook als eerste wolkenkrabber in Europa beschouwd. Een must do tijdens een dagje uit in Rotterdam!

Ticket Witte Huis

Gebouw met een verhaal

Het Witte Huis ligt naast het Mariniersmuseum en is een tijdlang het hoogste kantoorgebouw van Europa is geweest. Het heeft in 1940 als een van de weinige gebouwen het bombardement op Rotterdam doorstaan. In de jaren 1990 werd het zoveel als mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

 

Op patrouille

Ga op patrouille in de stad. Zet met deze interactieve gezinswandeling een stap in de voetsporen van de Zwarte Duivels, de mariniers die Rotterdam verdedigden in 1940.

Samen met Majoor Maas

Majoor Maas leidt je langs de Maas en ondertussen krijgen jullie diverse opdrachten. Geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. De stadswandeling is te koop bij de kassa voor € 2 per gezin.

Maasbruggen

Ga mee met de heren van Strijd om de Maasbruggen en kom alles te weten over de Zwarte Duivels. Tijdens deze wandeltour volgen we de vier dagen strijd die voorafging aan het verwoestende bombardement van 14 mei 1940.

Boek de wandeling

Wandelen met begeleiding?

We bezoeken beide oevers van de Maas waarbij we stilstaan bij het Duitse aanvalsplan en Nederlandse tegenmaatregelen. Daarnaast spreken we over de eenheden die bij de gevechten betrokken waren. Deelnemers krijgen een gedetailleerd verloop van de strijd.

De wandeling duurt 2,5 uur en start elke zaterdag om 10.00 uur. Er kunnen maximaal zes deelnemers per groep deelnemen en de kosten zijn € 25 p.p. excl. bezoek aan het museum en incl. bezoek aan het dak van het Witte Huis.