Nachtje komen slapen?

Durf jij het aan? De Marinierskamer is volledig in thema ingericht en heeft zelfs een klimwand en een verstopplek voor de kids! Natuurlijk ga je ook op avontuur naar het Mariniersmuseum, tickets zijn inclusief. Deze kamer vind je in de kubuswoningen Stayokay Rotterdam, op een wel heel bijzondere locatie, in de kubuswoningen. 

Witte huis

Maak een prachtige selfie of bekijk het prachtige Rotterdamse uitzicht op het Witte Huis.

 

Ticket Witte huis

Bezoek de eerste *WOLKENKRABBER* van Nederland

Het Witte Huis ligt naast het Mariniersmuseum en is een tijdlang het hoogste kantoorgebouw van Europa is geweest. Het heeft in 1940 als een van de weinige gebouwen in het stadscentrum het bombardement op Rotterdam doorstaan. In de jaren 1990 werd het zoveel als mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht (gevels en dak). Het was de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en wordt door sommigen ook als eerste wolkenkrabber in Europa beschouwd. De must do tijdens een dagje uit in Rotterdam

 

Ga op patrouille in de stad - Interactieve gezinswandeling

En stap in de voetsporen van de Zwarte Duivels.

Op patrouille met Majoor Maas

Klaar om op patrouille te gaan? Met deze interactieve gezinswandeling treden jullie in de voetstappen van de Zwarte Duivels, de mariniers die Rotterdam verdedigden in 1940.

Majoor Maas leidt je langs de Maas en ondertussen krijgen jullie diverse opdrachten.

( Geschikt voor kinderen onder de 12 jaar – Te koop bij de kassa voor 2 euro per gezin)

Strijd om de Maasbruggen

Ga mee met de heren van Strijd om de Maasbruggen en kom alles te weten over de Zwarte Duivels.

Boek de wandeling

Liever wandelen onder begeleiding

Tijdens deze wandeltour volgen we de vierenhalve dag strijd die vooraf ging aan het verwoestende bombardement van 14 mei 1940.

We bezoeken beide oevers van de Maas waarbij we stilstaan bij het Duitse aanvalsplan en Nederlandse tegenmaatregelen, de eenheden die bij de gevechten betrokken waren en deelnemers krijgen een gedetailleerd verloop van de strijd.

Wandeling: duur 2,5 uur Wanneer:  elke zaterdag 10.00 Personen: max 6. Kosten: 25 euro p.p. excl bezoek aan het museum, incl. bezoek aan het dak van het Witte Huis.