BEZOEK DE EERSTE WOLKENKRABBER VAN NEDERLAND

Het Witte Huis ligt naast het Mariniersmuseum en is een tijdlang het hoogste kantoorgebouw van Europa is geweest. Het heeft in 1940 als een van de weinige gebouwen in het stadscentrum het bombardement op Rotterdam doorstaan. In de jaren 1990 werd het zoveel als mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht (gevels en dak). Het was de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en wordt door sommigen ook als eerste wolkenkrabber in Europa beschouwd. De must do tijdens een dagje uit in Rotterdam

>>TICKETS<<

(1 kaartje per gezin/huishouden – alleen op zaterdag en zondag )

Ga op patrouille in de stad - Interactieve gezinswandeling

Klaar om op patrouille te gaan? Met deze interactieve gezinswandeling treden jullie in de voetstappen van de Zwarte Duivels, de mariniers die Rotterdam verdedigden in 1940.  Majoor Maas neemt je mee langs de Maas en ondertussen krijgen jullie diverse opdrachten.

( Geschikt voor kinderen onder de 12 jaar – Te koop bij de kassa en online voor 2 euro)

Strijd om de Maasbruggen

Tijdens deze wandeltour volgen we de vierenhalve dag strijd die vooraf ging aan het verwoestende bombardement van 14 mei 1940. Bij deze tour deelnemers bezoeken we beide oevers van de Maas waarbij we stilstaan bij het Duitse aanvalsplan en Nederlandse tegenmaatregelen, de eenheden die bij de gevechten betrokken waren en deelnemers krijgen een gedetailleerd verloop van de strijd.

>>TICKETS<<

Wandeling: duur 2,5 uur Wanneer:  elke zaterdag 10.00 Personen: max 6. Kosten: 25 euro p.p. excl bezoek aan het museum, incl. bezoek aan het dak van het Witte Huis.

Lunchen bij Mooii

MOOII is een modern, stijlvol restaurant met een warme uitstraling. Gelegen in een van de best bewaarde gebieden van Rotterdam, de Oude Haven. In een nostalgisch pand dat naar verluid vroeger dienst deed als wijnpakhuis.

Speciaal voor het mariniersmuseum hebben ze een lunchmenu met koffie, thee of limonade gemaakt.

MENU

Voor de kinderen kunnen wij het volgende aanbieden voor  tot 15 jaar:

Tosti ham/ kaas met een glaasje siroop                                                    € 5 ,50 

Voor volwassen hebben wij een heerlijke uitsmijter

Uitsmijter met ham en kaas incl. 1 consumptie                                   € 10,00

(melk, koffie, thee of frisdrank)

of:

Kopje koffie of thee met 2 lekkernijen (mini bars) van Koekela    € 5,00 

 

–Let op Mooii is op zondag gesloten —