Witte huis

Bekijk Rotterdam vanaf de eerste 'wolkenkrabber' van Nederland

Het Witte Huis

Het Witte Huis ligt naast het Mariniersmuseum en is een tijdlang het hoogste kantoorgebouw van Europa is geweest. Het heeft in 1940 als een van de weinige gebouwen in het stadscentrum het bombardement op Rotterdam doorstaan. In de jaren 1990 werd het zoveel als mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht (gevels en dak). Het was de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en wordt door sommigen ook als eerste wolkenkrabber in Europa beschouwd.

Bezoek het Witte huis met je gezin. (Vanaf juli beschikbaar)

Gezinswandeling over het bombardement op Rotterdam

Majoor Maas heeft een interactieve gezinswandeling gemaakt over het bombardement in 1940. Doe, kijk en loop mee.

(Vanaf juli beschikbaar)

Strijd om de maasbruggen

Tijdens deze wandeltour volgen we de vierenhalve dag strijd die vooraf ging aan het verwoestende bombardement van 14 mei 1940. Bij deze tour deelnemers bezoeken we beide oevers van de Maas waarbij we stilstaan bij het Duitse aanvalsplan en Nederlandse tegenmaatregelen, de eenheden die bij de gevechten betrokken waren en deelnemers krijgen een gedetailleerd verloop van de strijd.

Wandeling: duur 2,5 uur. Wanneer:  elke zaterdag 10.00. Personen: max 6. Kosten: 25 euro p.p.

(Vanaf juli beschikbaar)

Lunchen bij Mooii

MOOII is een modern, stijlvol restaurant met een warme uitstraling. Gelegen in een van de best bewaarde gebieden van Rotterdam, de Oude Haven. In een nostalgisch pand dat naar verluid vroeger dienst deed als wijn pakhuis.

Speciaal voor het mariniersmuseum hebben ze een lunchmenu met koffie, thee of limonade gemaakt.

(Vanaf juli beschikbaar)