Gratis op je smartphone

Stadswandeling

Het Korps Mariniers en de stad Rotterdam zijn van oudsher nauw met elkaar verbonden. Zo werp je vanuit het museum een prachtige blik op de Nieuwe Maas en de Willemsbrug. Vanaf hier verdedigden de mariniers in de meidagen van 1940 Rotterdam tegen de Duitse aanval.

In de audiotour Rotterdam, stad van mariniers ontdek je de sporen van de mariniers in Rotterdam. Door de ogen van de mariniers bekijk je de stad op een heel andere manier. De audiotour is gratis te downloaden voor je smartphone.

Wil je een begeleide tour doen? Dan is de wandel-/fietstour Strijd om de Maasbruggen een aanrader!

Strijd om de

Maasbruggen

Op vrijdag 10 mei 1940 valt Duitsland Nederland binnen. In Rotterdam wordt vliegveld Waalhaven gebombardeerd en er volgt een aanval door honderden parachutisten. Op de Maas landen watervliegtuigen en boven Feijenoord worden parachutisten afgeworpen om de Maasbruggen te bezetten. Het bezit van deze bruggen (Koninginnebrug, Willemsbrug en beide spoorbruggen) is van cruciaal belang voor beide partijen.

Al snel barst een hevige strijd los, waarbij de mariniers de stad tegen de Duitse aanval verdedigen. Vanwege hun standvastige verzet krijgen de in donkerblauw geklede mariniers van de Duitsers de bijnaam ‘die schwarzen Teufel’.

Met deze battletour (mogelijk als wandel- of fietstour) bezoek je de belangrijkste locaties van deze woelige strijd en leer je meer over de gebeurtenissen en hoofdrolspelers van de meidagen van 1940. De tour start vanuit de Oude Haven en duurt ongeveer 2,5 uur.

Meer informatie