Wanneer

 • Op aanvraag
 • Reserveer via educatie@mariniersmuseum.nl of bel met 010-4129600

Voor wie?

 • Primair Onderwijs
 • Voortgezet Onderwijs
 • BSO's

Prijs

 • €2,50 p.p. (schoolklas incl. begeleiders)

Interactieve rondleiding Primair Onderwijs

Wil je samen met je klasgenoten je krachten meten op een hindernisbaan? Zelf beleven hoe spannend het is om marinier te zijn? En te ontdekken wat daar eigenlijk allemaal bij komt kijken? Het Mariniersmuseum biedt voor alle schoolklassen in de bovenbouw van het primair onderwijs leuke, leerzame rondleidingen aan.

Wat kun je verwachten?

De rondleider neemt de klas mee door de tentoonstellingen. Aan de hand van verschillende objecten ontdekken de leerlingen het verhaal van de mariniers. De museumdocent bewaart tijdens het bezoek een goede balans tussen het stellen van vragen en het verstrekken van informatie. Op deze manier leren de leerlingen tijdens deze rondleiding het stoerste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht, het Korps Mariniers, kennen.

Rondleidingen op maat

Wij bieden ook rondleidingen op maat aan over diverse thema’s. Wij denken natuurlijk graag mee, en stellen in overleg een passend interactief programma voor jullie samen. Als leerkracht ben je van harte welkom om vooraf het museum te bezoeken voor een informeel gesprek met een museumdocent ter voorbereiding van het educatieve programma.

Tip

Deze interactieve rondleiding is ook samen te boeken met een workshop. Zo stel je zelf het ideale educatiepakket samen, waarin historische theorie en praktijk samen komen.

Een dag vol actie

 • Actie_Mariniers_Mariniersmuseum

  Maak kennis met de mariniers

 • Scheepsmodel_Mariniersmuseum

  Duik in de geschiedenis

 • Kogelwerend_vest_Mariniersmuseum

  Ervaar hoe het is om marinier te zijn

 • Oprichters_Korps_Mariniers_Mariniersmuseum

  Voor jong en oud

Rondleidingen voortgezet onderwijs

Hoe is het om te werken in de jungle of in de woestijn? En hoe kan je overleven in de meest zware en bijzondere omstandigheden? Zou jij het kunnen, marinier zijn?

Het Mariniersmuseum biedt voor alle schoolklassen van het voorgezet onderwijs rondleidingen aan.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de rondleiding bekijk je in een groep van maximaal 15 personen de tentoonstellingen.

De museumdocent bewaart tijdens het bezoek een goede balans tussen het stellen van vragen en het verstrekken van informatie.

Op deze manier leer je het stoerste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht, het Korps Mariniers, kennen en maak je kennis met hun verantwoordelijke taak.

Ontdek samen het heden, verleden en de toekomst van de mariniers in onze samenleving en hun band met de stad Rotterdam.