Lees voor

Het Mariniersmuseum staat bekend als ‘het stoerste museum van Rotterdam’ en wat is er nou stoerder dan een jeep of een rupsvoertuig? In de voorjaarsvakantie (22 februari - 1 maart) draait daarom alles in het museum om ‘militaire voertuigen’. Onze jonge bezoekers en hun ouders kunnen de voertuigen waarmee de mannen van het Korps Mariniers werken niet alleen bewonderen, maar dat machtige gevoel zelf ook ervaren!

Voertuigen thema

In het Mariniersmuseum staat het zélf ervaren van de belevingswereld van mariniers hoog in het vaandel. Geen museum dus waar je nergens aan mag komen! In het museum zijn diverse militaire voertuigen opgesteld. Door er ook daadwerkelijk op of in te kunnen zitten, voelen en beleven kids hoe het is om een marinier te zijn.

Direct al bij binnenkomst in de centrale hal staat een Landrover Defender opgesteld. Deze open terreinwagen is speciaal voor de mariniers, die immers opereren op de grens tussen land en water, voorzien van een snorkel om goede doorwadingen te kunnen maken.

BV206

Tijdens de voorjaarsvakantie is - voor het eerst - de nieuwe spectaculaire aanwinst van het museum te bewonderen; een BV 206, een militair rupsvoertuig dat door het Korps Mariniers wordt gebruikt als ‘all terrain carrier’. De geschakelde constructie maakt dat dit voertuig uitermate geschikt is om te kunnen worden ingezet bij extreme weersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld in de diepe sneeuw in Noorwegen. De BV werd onder meer ingezet in Bosnië, Irak en Cambodja.

Hoe het is om een marinier zijn, is vooral iets wat je moet ervaren vinden wij, dus ook hier geldt dat de BV er niet alleen staat om naar te kijken; je mag er ook in! Dus klauter omhoog via de rupsbanden en voél je zelf voor even zo’n stoere marinier!

Speurtocht en knutselactiviteiten

In het museum is tijdens de vakantie een leuke speurtocht te volgen. Ga op missie, kraak de code  en ontvang een leuk presentje! Daarnaast zijn er doorlopend knutselactiviteiten in onze workshopruimte ‘De Kajuit’. Geheel in thema: kids knutselen hier (gratis) een bouwplaat van de BV in elkaar en versieren deze naar eigen ontwerp.

BSO actie

Speciaal tijdens de voorjaarsvakantieperiode is er een BSO actie geldig; BSO klassen bezoeken het Mariniersmuseum dan tegen sterk gereduceerd tarief van €2,50 per kind mits er van tevoren telefonisch gereserveerd is (begeleiders zijn gratis).

Verder in het museum

Naast militaire voertuigen kun je voor even zelf marinier zijn in onze nieuwe avontuurlijke experience ‘Mariniers op Missie’.

Kies met je team (oftewel je vriendjes en familie) een van de drie missies uit. Je krijgt eerst een korte uitleg van je opdracht, een zogenaamde ‘briefing’. Dan is het aan jou om de missie tot een succes te brengen. Zo leer je wat het betekent om als marinier op missie te gaan en welke vaardigheden je moet bezitten.

Ga op avontuur

Verruimde openingstijden

Tijdens de voorjaarsvakantie (22 februari - 1 maart; regio’s Midden en Zuid) is het Mariniersmuseum ook op maandag geopend.