Lees voor

Mariniers opereren op de grens van land en water. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Mariniersmuseum in de Oude Haven van Rotterdam ligt. En laat daar nou, in het weekend van 30 november en 1 december, de pakjesboot van Sinterklaas aanmeren!

Beschermheilige zeevarenden

Wist je dat Sint-Nicolaas meer is dan alleen een kindervriend? Hij is ook de beschermheilige van de zeevarenden. Volgens een legende kalmeerde Sint Nicolaas een 'woedende zee' en redde zo het leven van zeelieden. Veel havensteden kozen dan ook Sint-Nicolaas als beschermheilige en kennen een Nicolaaskerk. Ook onze stad Rotterdam kent zo'n kerk. 

Pakjesboot in de oude haven

Op 30 november en 1 december meert de enige échte pakjesboot 12, de stoomboot van Sinterklaas, aan in de Oude Haven van Rotterdam! Tijdens deze dagen kun je samen met papa en mama, opa of oma een kijkje aan boord komen nemen. Neem een kijkje in het pakjesruim waar alle pakjes worden ingepakt of bezoek de werkkamer van de Sint.

Met een kaartje van de pakjesboot mag je gelijk een bezoekje brengen aan het Mariniersmuseum. De zeelieden, die Sinterklaas op zee bescherming biedt.

Kaarten kun je bestellen via www.pakjesbootdagen.nl. Er zijn nog maar een paar kaartjes beschikbaar  vol = vol. 

Openingstijden

Het museum is deze dagen langer geopend: van 10 uur tot 18 uur. 

Attentie Werkzaamheden We werken aan een nog mooier en vollediger Mariniersmuseum, daarom vinden er werkzaamheden plaats op de 2e etage van het museum. Excuses voor eventueel ongemak.