Lees voor

11 oktober is de nieuwe experience van Mariniers op Missie geopend. Dit vieren we met een feestelijk openingsweekend op 12 en 13 oktober. Naast de nieuwe experience zijn er extra activiteiten en ligt er een echte mijnenveger voor de deur. Lukt het jou om als een van de eersten een missie te volbrengen? De experience is vanaf 8 jaar. Het museum gaat om 11 uur open.

Experience

In de nieuwe experience ervaar je hoe het is om even marinier te zijn. Kies de sneeuw, bos of water missie en ga samen met je team de uitdaging aan. 

Mariniers op Missie

Maak je eigen paracord

Een paracord werd tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt voor de dragende lijnen van parachutes. Tegenwoordig gebruiken militairen het koord vooral vanwege de veelzijdige eigenschappen. Het koord bestaat namelijk uit diverse draden die van elkaar gescheiden kunnen worden en dienst kunnen doen als vislijnen, garen of als steun bij een gebroken been.

In de workshop ga je zelf aan de slag en maak je je eigen paracord terwijl je tegelijkertijd leert over alle knopen die er zijn.

Foto: stoerbracelets.com 

Back in town!

Mijnenveger Mahu aka de Houtepen keert weer even terug naar de wateren rondom het Mariniersmuseum. Tijdens het openingsweekend op 12 & 13 oktober ligt hij in de oude haven van Rotterdam. De Hr. Ms. Mahu, vernoemt naar de oorspronkelijke naamgever Sergeant Mahu een marinevlieger, werd in 1995 tijdelijk hernoemd naar de Houtepen. Houtepen was namelijk marinier.

Mijnenveger

De ondiepwatermijnenveger was een type mijnenveger dat door de mijnendienst van de Nederlandse Koninklijke Marine werd gebruikt. Het type werd ook Minesweeper Inshores of MSI genoemd.

Schuif gezellig aan

Tijdens het openingsweekend kan je gezellig een kopje koffie/thee of een glas limonade komen drinken, met natuurlijk iets lekkers.