Lees voor

VUUR! is een schietgame waarin je je schutter waant aan boord van een marineschip. Het doel van het spel is het stoppen van een kaping door piraten. Het toepassen van geweld wordt door mariniers alleen gebruikt als uiterst middel om veiligheid te forceren. Aan de bezoeker de vraag: haal jij koelbloedig de trekker over?

Het gebruiken van geweld om een doel te bereiken is aan de orde van de dag. Om uit te leggen welke rol geweld speelt bij de taken van het Korps Mariniers is er nu VUUR! (ontwikkeld door het Mariniersmuseum in samenwerking met studio Louter). Je ervaart zelf hoe het is om achter een echte mitrailleur op een bewegende boot te staan.

De opdracht is om te voorkomen dat piraten een koopvaardijschip kapen. Aan jou de taak om de mariniers te ondersteunen en de dreiging weg te nemen, zodat zij de piraten kunnen ontwapenen en het koopvaardijschip veilig zijn koers kan hervatten.

De game heeft als spelersindicatie de leeftijd 8+.

Meer weten over de drijfveren van de piraten of van de mariniers? Neem dan vooraf of na de game een kijkje in onze mini expositie “Anti piraterij missies Somalië” en stap aan boord van een echt piratenschip.

Nog niet overtuigd? Onze conservator Casper legt je graag uit waarom de game is ontwikkeld. Enkel om te laten zien dat mariniers alleen in het uiterste geval mensen doden.

Deel deze pagina

Drukte Let op: Vanwege de komst van een nieuwe tentoonstelling, wordt er in een deel van het museum gewerkt. Excuses voor het ongemak.