Lees voor

Expeditie Speurneus 2.0

In deze familietentoonstelling nemen we alle bezoekers mee op wereldreis. Als een echte combat tracker worden er geheimen onthuld en opdrachten uitgevoerd.

Combat trackers zijn dé spoorzoekers van het Korps Mariniers die hele kleine veranderingen in een omgeving kunnen herkennen. Zij zien dingen die lang niet iedereen ziet. In Nederland maakt de politie graag gebruik van dit specialisme. Als er iemand wordt vermist, helpen de combat trackers van het Korps Mariniers met het doorzoeken van bijvoorbeeld bos- of duingebied. In het buitenland werken deze mariniers meestal in oorlogsgebieden. Daar onderzoeken ze of een gebied veilig is.

Sporen vinden, begrijpen en kunnen volgen is niet alleen handig voor een marinier. In deze tentoonstelling wordt er spelenderwijs geleerd hoe sporen herkend kunnen worden en wat ze betekenen. Net als de mariniers gaan de bezoekers op een avontuurlijke wereldreis door bos en jungle, om via de ijzige vlakten van Noorwegen uit te komen in een mysterieus sporenlab. Wie kan de geheimen ontrafelen en de spannende opdrachten tot een goed einde te brengen? Wie gebruikt al zijn zintuigen om op het juiste spoor te blijven? 

Deze tentoonstelling is zelfstandig te bezoeken.

Ook voor klassen uit het basisonderwijs is deze tentoonstelling een hele ervaring. Leerlingen maken actief kennis met het werk van het Korps Mariniers. Ze leren wat de rol is van het Korps Mariniers in de Defensie organisatie. Door het maken van allerlei opdrachten wordt het omgevingsbewustzijn gestimuleerd. Neem contact op met onze educatie afdeling voor meer informatie. Telefonisch via 010-4129600 of stuur een e-mail naar educatie@mariniersmuseum.nl. 

(Telefonisch reserveren is verplicht via 010-4129600) .

Foto's - Anne Reitsma fotografie

Deel deze pagina