Lees voor

Tromgeroffel en trompetgeschal – Communiceren d.m.v. muziek? Mariniers doen dit al eeuwenlang.

Op vaste data tijdens het schooljaar geven de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers een unieke muziekworkshop in het Mariniersmuseum. Uw klas krijgt muziekonderwijs aangeboden van vier echte mariniers. Geef uw klas op en wie weet volgt u straks deze exclusieve muziekworkshop. U betaalt hiervoor slechts €1,50 entree per leerling/begeleider. 

Een marinier geeft uitleg voordat de leerlingen beginnen met trommelen.

Data:

2018: 02 en 30 maart en 27 april

Op deze data zijn de workshops sowieso mogelijk. Heeft u een andere datum in gedachten? Overleg die dan met ons, dan controleren wij de beschikbaarheid. 

Uw klas inschrijven of behoefte aan meer informatie? Stuur een e-mailbericht naar educatie@mariniersmuseum.nl.

Tamboers en Pijpers zijn echte Mariniers. Naast hun militaire opleiding, volgen zij ook een muzikale vakopleiding binnen het Korps Mariniers. Tamboers en Pijpers lopen voor de troepen uit en zorgen er door middel van hun muziek voor dat de manschappen in de pas lopen. In de workshop geven zij uitleg over ceremonieel en g[even zij voorbeelden van verschillende signalen. Natuurlijk gaan de kinderen zelf ook aan de slag. De mannen leggen hen de kunst van het roffelen uit. Het leukste aan een museumbezoek is natuurlijk dat je bij deze workshop geoorloofd lawaai mag en zelfs móet maken. 

Deze muziekworkshop sluit aan op kerndoel 54:
DE LEERLINGEN LEREN BEELDEN, TAAL, MUZIEK, SPEL EN BEWEGING TE GEBRUIKEN, OM ER GEVOELENS EN ERVARINGEN MEE UIT TE DRUKKEN EN OM ER MEE TE COMMUNICEREN.

Deel deze pagina