Laten we de vakantie vieren

Herfstvakantie

We hebben de zomer nog nauwelijks achter de rug en het is alweer tijd voor de herfstvakantie. Helemaal niet erg, want in de vakantie is er super veel te beleven.

In het Mariniersmuseum krijg je een cursus camoufleren, ga je op missie en Majoor Maas neemt je mee in de tentoonstelling Zeesoldaten. Niet in het echt maar met je eigen audiotour waar allerlei opdrachten  extra interessante weetjes.

Ook is het museum op maandag geopend.

Tijdens de vakantie, van 14 t/m 22 oktober, staan er stoere activiteiten op het programma!

 • Camoufleren kan je leren
 • BIVAK (antie) met Majoor Maas
 • NLMARSOF – 10 jaar Special Forces
 • Mariniers op Missie  – speciale editie

en meer..

Tickets
Op bivak

Dinsdag en woensdag met Majoor Maas

Op Bivak(antie)

Meet en greet Majoor Maas

Op dinsdag  17 en woensdag 18 oktober organiseren we een speciaal programma voor kinderen vanaf 8 jaar. Museummarinier Majoor Maas verzorgt dit programma.

 

Even er tussen uit...

 • Starttijd: Groep 1 van 11:00 uur tot 12:30 en groep 2 van 14:00 tot 15:30
 • Deelnemers: Er kunnen maximaal 12 kinderen aan deelnemen. Als op de dag zelf patrouille nog niet vol zit kan er ter plekke ingeschreven worden.
 • Warm aan kleden: Als het giet blijft Majoor Maas liever binnen (alternatief programma), kleed je warm genoeg aan want een beetje regen vindt Majoor Maas prima.
 • Deelname: Tickets (bij producten op de 2de pagina) via  Mariniersmuseum
 • Locatie: na aanmelding verzamelen op de stoep voor het museum
 • Kosten: 2,50 per kind.

Programma: Kinderen lopen samen met de mariniers de patrouille richting het Noordereiland en sluiten af met proeverij van het mariniersrantsoen. Dit laatste vindt waarschijnlijk plaats op het Gelderseplein achter het museum.

Slecht weer: Indien het écht extreem hondenweer is zoeken we een alternatief dat binnen gedaan kan worden.

Leuke aanvulling, ouders doen niet mee, die kunnen dus lekker rustig zelf het museum bezoeken (wel betalen voor entree).

nieuwe tentoonstelling

Zeesoldaten

Bezoek de nieuwe tentoonstelling Zeesoldaten. Centraal in deze tentoonstelling staat marinier Alain die aan de hand van videofragmenten de bezoeker meeneemt door de geschiedenis van het Korps Mariniers. Opgericht als zeesoldaten vechtend onder admiraal Michiel de Ruyter in de Engels-Nederlandse oorlogen, naar de wereldwijde inzet van de mariniers als multifunctionele amfibische specialisten.

 

Meer informatie

Gratis audiotour

Elke bezoeker krijgt een gratis audiotour bij de tentoonstelling. Naast informatie over objecten kan er extra informatie worden beluisterd die aansluit bij de objecten die worden getoond . Zo maakt iedere bezoeker zijn eigen tour door de tentoonstelling.

Audiotour van Majoor Maas voor kinderen

Er is ook een audiotour speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Deze audiotour is ingesproken door Majoor Maas, de museummarinier en ondertussen een bekend YouTuber met zijn eigen kanaal. Hij neemt je mee en geeft je allerlei opdrachten in de tentoonstelling. Los jij al zijn uitdagingen op?

Speciale editie

Experience Mariniers op Missie

Even zelf marinier zijn? Het kan in onze avontuurlijke Experience Mariniers op Missie. Leg net als echte mariniers een route af door de sneeuw, het bos en het water. Je krijgt een korte uitleg van de missie, een zogenaamde ‘briefing’. Dan is het aan jullie om de missie tot een succes te brengen.

Je leert wat het betekent om als marinier op missie te gaan en welke vaardigheden je moet bezitten. Tijdens de vakantie is er een speciale editie van Experience Mariniers op Missie. Deze missie is geschikt voor alle leeftijden.

Lees meer

Pop-up tentoonstelling 10 jaar Special Forces NLMARSOF

“ZONDER VREES, ZONDER OVERMOED”

Tien jaar geleden, op 8 juli 2013, werden drie specialismen van het Korps Mariniers samengebracht tot één nieuwe eenheid. De kikvorsmannen, berggidsen en terreurbestrijders van het Korps vormen vanaf die datum de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF).

Meer informatie

in de voetsporen van

Wandelen in Rotterdam

Treed in de voetstappen van de mariniers, ontdek de stad Rotterdam en volg de Strijd om de Maasbruggen 10 – 14 mei 1940. Tijdens deze stadswandeling lopen we in de voetsporen van de mariniers van mei 1940

 • Duur: 2 tot 3 uur. Lengte: ongeveer 4 kilometer.
 • Start -en eindpunt: Mariniersmuseum, Wijnhaven 7-13 Rotterdam
 • Geschikt voor volwassen of kinderen met een  grote interesse of vanaf 16 jaar.
Meer informatie

Een frisse neus

Op patrouille met de kids

Ook voor gezinnen hebben we een uitdagende wandeling gemaakt. Bekijk Rotterdam door de ogen van het Korps Mariniers.

 • Ga met je kinderen/gezin op patrouille en treed in de voetstappen van de Zwarte Duivels!

De wandelingen zijn online en bij de kassa te koop.

Er is nog plek

Nachtje komen slapen?

Is een dagje Rotterdam niet genoeg? Geen probleem. Vanaf nu kun je bij je bezoek aan het Mariniersmuseum overnachten in een iconische kubuswoning. Compleet met klimmuur, spannende hut, verrekijker en mariniersontbijt. Je waant je in het leven van een echte marinier.

Boek hier