Het is tijd voor VAKANTIE!

Voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie is er super veel te beleven.

Deze keer kan je meegaan met een hele bijzondere rondleiding over vrede en vredesmissies. Deze rondleiding is  alleen voor kinderen, dus voor pappa en mamma of opa en oma verboden.  Je kan ons grootste object mee naar huis nemen… je eigen UN rupsvoertuig!

Ga je op missie & Majoor Maas neemt je mee in de tentoonstelling Zeesoldaten. Niet in het echt maar met je eigen audiotour waar allerlei opdrachten  extra interessante weetjes... 

Tijdens de vakantie, van 17 t/m 25 februari, staan er stoere activiteiten op het programma!

 • Rondleiding speciaal voor kinderen (pappa en mamma moeten even iets anders doen)
 • Vrede en vredesmissies staan deze voorjaarsvakantie centraal
 • Bouw je eigen rupsvoertuig
 • NLMARSOF – 10 jaar Special Forces
 • Meet & Greet en echte MARSOF operator
 • Mariniers op Missie  – speciale editie

en meer..

Tickets

NEEM ONS GROOTSTE OBJECT MEE NAAR HUIS

In het Mariniersmuseum staat een Bandvagn 206, ons grootste object. Dit specifieke rupsvoertuig heeft vredesmissies van het Korps Mariniers ondersteund. Ontdek de wereld van vredesmissies en de belangrijke rol van mariniers bij het handhaven van vrede.

Je kunt tijdens de voorjaarsvakantie ons grootste object mee naar huis nemen… Niet de echte natuurlijk…

In de voorjaarsvakantie kun je je eigen Bandvagn 206 bouwpakket in elkaar zetten. Voorzie je zelfgebouwde Bandvagn 206 van jouw vredesboodschap en geef hem door voor de vrede.

BV206_stilbeeld_Mariniersmuseum
Mariniersmuseum

Rondleiding speciaal voor kinderen

Ouders verboden

Majoor Maas neemt je mee door het museum en zal het in het speciaal hebben over vrede en vredesmissie tijdens de speciale kids-only tours. Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar zonder hun begeleiders/ouders.

 • Maandag 19 februari: 11.00 & 12.30
 • Dinsdag 20 februari: 11.00 & 12.30
 • Woensdag 21 februari: 11.00 & 12.30
 • Donderdag 22 februari: 11.00 & 12.30

 

Extra informatie: Duur, ongeveer 50 minuten, gratis op vertoon van je museumticket, aanmelden aan de kassa, vanaf 6 jaar. Verboden voor ouders!!

Luister naar het verhaal van de bevrijding van het gekaapte containerschip Taipan

MARSOF Operator vertelt zijn verhaal in het Mariniersmuseum

Sebastiaan leven was vol avontuur en uitdaging en altijd onder de radar! Ontmoet hem in het Mariniersmuseum tijdens de voorjaarsvakantie. Hij vertelt je alles over zijn tijd bij de special forces van het Korps Mariniers – de MARSOF.

Op 17-jarige leeftijd meldde ik me vol enthousiasme aan bij het Korps Mariniers. Na vier jaar infanterie-ervaring belandde ik bij de Bijzondere Bijstandseenheid (BBE), later MARSOF, waar ik tien jaar met hart en ziel heb gediend.

Lees hieronder verder:

Dapperheidsonderscheiding

Als MARSOF-operator beleefde ik spannende momenten, van uitdagende trainingen tot risicovolle operaties. Samen met mijn team droeg ik bij aan belangrijke missies, waarvoor we afgelopen jaar een dapperheidsonderscheiding ontvingen voor de bevrijding van het gekaapte containerschip Taipan. We kregen deze onderscheiding voor moedig en beleidvol optreden in verband met vijandelijke actie.

Na 15 jaar bij de Mariniers was het tijd voor een nieuwe uitdaging. In 2020 ging ik als reservist uit dienst, terugkijkend op een onvergetelijke tijd vol ervaringen die me altijd zullen bijblijven.

Wanneer: 

 • Zaterdag 17 februari: 11.00 & 12.30
 • Maandag 19 februari: 11.00 & 12.30

Extra informatie: Duur, ongeveer 50 minuten, gratis op vertoon van je museumticket, aanmelden aan de kassa.

Leuk voor jong en oud

Zeesoldaten

Bezoek de nieuwe tentoonstelling Zeesoldaten. Centraal in deze tentoonstelling staat marinier Alain die aan de hand van videofragmenten de bezoeker meeneemt door de geschiedenis van het Korps Mariniers. Opgericht als zeesoldaten vechtend onder admiraal Michiel de Ruyter in de Engels-Nederlandse oorlogen, naar de wereldwijde inzet van de mariniers als multifunctionele amfibische specialisten.

 

Meer informatie

Gratis audiotour

Elke bezoeker krijgt een gratis audiotour bij de tentoonstelling. Naast informatie over objecten kan er extra informatie worden beluisterd die aansluit bij de objecten die worden getoond . Zo maakt iedere bezoeker zijn eigen tour door de tentoonstelling.

Audiotour van Majoor Maas voor kinderen

Er is ook een audiotour speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Deze audiotour is ingesproken door Majoor Maas, de museummarinier en ondertussen een bekend YouTuber met zijn eigen kanaal. Hij neemt je mee en geeft je allerlei opdrachten in de tentoonstelling. Los jij al zijn uitdagingen op?

Speciale editie

Experience Mariniers op Missie

Even zelf marinier zijn? Het kan in onze avontuurlijke Experience Mariniers op Missie. Leg net als echte mariniers een route af door de sneeuw, het bos en het water. Je krijgt een korte uitleg van de missie, een zogenaamde ‘briefing’. Dan is het aan jullie om de missie tot een succes te brengen.

Je leert wat het betekent om als marinier op missie te gaan en welke vaardigheden je moet bezitten. Tijdens de vakantie is er een speciale editie van Experience Mariniers op Missie. Deze missie is geschikt voor alle leeftijden.

Lees meer

Pop-up tentoonstelling 10 jaar Special Forces NLMARSOF

“ZONDER VREES, ZONDER OVERMOED”

Tien jaar geleden, op 8 juli 2013, werden drie specialismen van het Korps Mariniers samengebracht tot één nieuwe eenheid. De kikvorsmannen, berggidsen en terreurbestrijders van het Korps vormen vanaf die datum de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF).

Meer informatie

in de voetsporen van

Wandelen in Rotterdam

Als het buiten lekker is treed dan in de voetstappen van de mariniers, ontdek de stad Rotterdam en volg de Strijd om de Maasbruggen 10 – 14 mei 1940. Tijdens deze stadswandeling lopen we in de voetsporen van de mariniers van mei 1940

 • Duur: 2 tot 3 uur. Lengte: ongeveer 4 kilometer.
 • Start -en eindpunt: Mariniersmuseum, Wijnhaven 7-13 Rotterdam
 • Geschikt voor volwassen of kinderen met een  grote interesse of vanaf 16 jaar.
Meer informatie

Een (zeer) frisse neus

Op patrouille met de kids

Ook voor gezinnen hebben we een uitdagende wandeling gemaakt. Bekijk Rotterdam door de ogen van het Korps Mariniers.

 • Ga met je kinderen/gezin op patrouille en treed in de voetstappen van de Zwarte Duivels!

De wandelingen zijn online en bij de kassa te koop.

Er is nog plek

Nachtje komen slapen?

Is een dagje Rotterdam niet genoeg? Geen probleem. Vanaf nu kun je bij je bezoek aan het Mariniersmuseum overnachten in een iconische kubuswoning. Compleet met klimmuur, spannende hut, verrekijker en mariniersontbijt. Je waant je in het leven van een echte marinier.

Boek hier