Het is...

Zomervakantie

Tijdens de zomervakantie is er veel te beleven en te doen in het museum. Ga bijvoorbeeld met Majoor Maas mee op patrouille en ervaar wat het is om een marinier te zijn!

Na de briefing ga je compleet met kaart, kompas en een volle rugzak op pad rondom het museum. Onderweg worden je klauter- skills getest en proef je het rantsoen van een marinier. Kinderen vanaf 7 jaar mogen mee op patrouille. Je ouders kunnen in de tussentijd op hun gemak de nieuwe tentoonstelling Tot op het Bot bekijken.

Wanneer? In de zomervakantie (regio Midden-Nederland) iedere woensdag om 11:00 en 14:00 uur. Deelname is gratis met geldig entreebewijs.

Tijdens de zomervakantie van 15 juli tm 23 augustus 2024 staan er stoere activiteiten op het programma!

  • Bouw je eigen rupsvoertuig
  • NLMARSOF – 10 jaar Special Forces
  • Mariniers op Missie  – speciale editie
  • Iedere woensdag om 11:00-14:00 uur op patrouille met Majoor Maas. Reserveer nu alvast een plekje!

en meer..

Tickets

Op patrouille

Lekker naar buiten met Majoor Maas

GRATIS STADSWANDELING MARINIERS VERDEDIGEN ROTTERDAM IN 1940 VOOR KINDEREN.

In de meivakantie (27 april t/m 12 mei) krijgen alle jonge bezoekers een gratis actieve stadswandeling “Op patrouille met Majoor Maas” waarmee zij in de voetsporen treden van de mariniers die in de meidagen van 1940 Rotterdam verdedigden. Speciaal ontworpen voor kinderen, biedt deze actieve ervaring een boeiende kijk op de geschiedenis van ons land en de belangrijke rol van mariniers. Verken het gebied rondom het museum van Rotterdam en maak kennis met de vaardigheden die cruciaal zijn voor een marinier, zoals teamwork, navigeren en een goede conditie. In deze periode, waarin het herdenken en vieren van onze vrijheid centraal staat, is dit een waardevolle activiteit tijdens de schoolvakantie.

NEEM ONS GROOTSTE OBJECT MEE NAAR HUIS

In het Mariniersmuseum staat een Bandvagn 206, ons grootste object. Dit specifieke rupsvoertuig heeft vredesmissies van het Korps Mariniers ondersteund. Ontdek de wereld van vredesmissies en de belangrijke rol van mariniers bij het handhaven van vrede.

Je kunt tijdens de meivakantie ons grootste object mee naar huis nemen… Niet de echte natuurlijk…

In de meivakantie kun je je eigen Bandvagn 206 bouwpakket in elkaar zetten. Voorzie je zelfgebouwde Bandvagn 206 van jouw vredesboodschap en geef hem door voor de vrede.

BV206_stilbeeld_Mariniersmuseum
Mariniersmuseum

Luister naar het verhaal van de bevrijding van het gekaapte containerschip Taipan

MARSOF Operator vertelt zijn verhaal in het Mariniersmuseum

Sebastiaan leven was vol avontuur en uitdaging en altijd onder de radar! Ontmoet hem in het Mariniersmuseum tijdens de meivakantie. Hij vertelt je alles over zijn tijd bij de special forces van het Korps Mariniers – de MARSOF.

Op 17-jarige leeftijd meldde ik me vol enthousiasme aan bij het Korps Mariniers. Na vier jaar infanterie-ervaring belandde ik bij de Bijzondere Bijstandseenheid (BBE), later MARSOF, waar ik tien jaar met hart en ziel heb gediend.

Lees hieronder verder:

Dapperheidsonderscheiding

Als MARSOF-operator beleefde ik spannende momenten, van uitdagende trainingen tot risicovolle operaties. Samen met mijn team droeg ik bij aan belangrijke missies, waarvoor we afgelopen jaar een dapperheidsonderscheiding ontvingen voor de bevrijding van het gekaapte containerschip Taipan. We kregen deze onderscheiding voor moedig en beleidvol optreden in verband met vijandelijke actie.

Na 15 jaar bij de Mariniers was het tijd voor een nieuwe uitdaging. In 2020 ging ik als reservist uit dienst, terugkijkend op een onvergetelijke tijd vol ervaringen die me altijd zullen bijblijven.

Wanneer: 

  • Zaterdag 4 mei om 11:00 en 14:00 uur

Extra informatie: Duur, ongeveer 50 minuten, gratis op vertoon van je museumticket, aanmelden aan de kassa.

Leuk voor jong en oud

Zeesoldaten

Bezoek de nieuwe tentoonstelling Zeesoldaten. Centraal in deze tentoonstelling staat marinier Alain die aan de hand van videofragmenten de bezoeker meeneemt door de geschiedenis van het Korps Mariniers. Opgericht als zeesoldaten vechtend onder admiraal Michiel de Ruyter in de Engels-Nederlandse oorlogen, naar de wereldwijde inzet van de mariniers als multifunctionele amfibische specialisten.

 

Meer informatie

Gratis audiotour

Elke bezoeker krijgt een gratis audiotour bij de tentoonstelling. Naast informatie over objecten kan er extra informatie worden beluisterd die aansluit bij de objecten die worden getoond . Zo maakt iedere bezoeker zijn eigen tour door de tentoonstelling.

Audiotour van Majoor Maas voor kinderen

Er is ook een audiotour speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Deze audiotour is ingesproken door Majoor Maas, de museummarinier en ondertussen een bekend YouTuber met zijn eigen kanaal. Hij neemt je mee en geeft je allerlei opdrachten in de tentoonstelling. Los jij al zijn uitdagingen op?

Speciale editie

Experience Mariniers op Missie

Even zelf marinier zijn? Het kan in onze avontuurlijke Experience Mariniers op Missie. Leg net als echte mariniers een route af door de sneeuw, het bos en het water. Je krijgt een korte uitleg van de missie, een zogenaamde ‘briefing’. Dan is het aan jullie om de missie tot een succes te brengen.

Je leert wat het betekent om als marinier op missie te gaan en welke vaardigheden je moet bezitten. Tijdens de vakantie is er een speciale editie van Experience Mariniers op Missie. Deze missie is geschikt voor alle leeftijden.

Lees meer

Pop-up tentoonstelling 10 jaar Special Forces NLMARSOF

“ZONDER VREES, ZONDER OVERMOED”

Tien jaar geleden, op 8 juli 2013, werden drie specialismen van het Korps Mariniers samengebracht tot één nieuwe eenheid. De kikvorsmannen, berggidsen en terreurbestrijders van het Korps vormen vanaf die datum de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF).

Meer informatie

in de voetsporen van

Wandelen in Rotterdam

Als het buiten lekker is treed dan in de voetstappen van de mariniers, ontdek de stad Rotterdam en volg de Strijd om de Maasbruggen 10 – 14 mei 1940. Tijdens deze stadswandeling lopen we in de voetsporen van de mariniers van mei 1940

  • Duur: 2 tot 3 uur. Lengte: ongeveer 4 kilometer.
  • Start -en eindpunt: Mariniersmuseum, Wijnhaven 7-13 Rotterdam
  • Geschikt voor volwassen of kinderen met een  grote interesse of vanaf 16 jaar.
  • Verkrijgbaar aan de museumbalie, €5,- per boekje (bewaarexemplaar).
Meer informatie

Een (zeer) frisse neus

Op patrouille met de kids

Ook voor gezinnen hebben we een uitdagende wandeling gemaakt. Bekijk Rotterdam door de ogen van het Korps Mariniers.

  • Ga met je kinderen/gezin op patrouille en treed in de voetstappen van de Zwarte Duivels!

De wandelingen zijn online en bij de kassa te koop.

Er is nog plek

Nachtje komen slapen?

Is een dagje Rotterdam niet genoeg? Geen probleem. Vanaf nu kun je bij je bezoek aan het Mariniersmuseum overnachten in een iconische kubuswoning. Compleet met klimmuur, spannende hut, verrekijker en mariniersontbijt. Je waant je in het leven van een echte marinier.

Boek hier