Wandelen met de mariniers

Onze tentoonstelling “Mariniers 010, thuisbasis Rotterdam” verbindt als een rode draad allerlei plekken uit de stad Rotterdam aan de geschiedenis van het Korps Mariniers. Buiten de muren van het museum willen wij dit verhaal ook vertellen. Daarom zijn wij zeer verheugd te kunnen mededelen dat er vanaf nu een stadsrondwandeling beschikbaar is, genaamd: Rotterdam, stad van mariniers.

Deze rondwandeling neemt u mee dwars door de stad, van het Oostplein tot aan de begraafplaats op Crooswijk. Onderweg beluistert u via uw smartphone audiofragmenten en ziet u historische foto’s. De wandeling kan op allerlei Korps Mariniers gerelateerde plekken gestart worden, maar aanbevolen wordt deze te starten bij het Mariniersmuseum. De wandeling is gratis te downloaden via de internetpagina van izi-travel. Ga naar www.izi.travel.nl en zoek op “Rotterdam stad van mariniers” of gewoon mariniers. Voor wie de tour direct op de smartphone wil luisteren is er de app van izi-travel. Deze kunt u gratis downloaden via uw eigen appstore of playstore. Laat u ons weten hoe u deze wandeling ervaren heeft?

Compleet dagje uit

Maak van de wandeling een compleet dagje uit door ook onze nieuwste tentoonstelling “KLIM! met mariniers naar de top” te bezoeken. Waarin de Mountain Leaders van het Korps Mariniers de bezoeker meenemen naar de top van de Manaslu. Een 8.163 meter hoge berg in Nepal. Een indrukwekkende prestatie waarmee zij in 2016 Nederlandse geschiedenis schreven. Bijkomen kan op het terras van restaurant Mooii of bij een van de vele andere gezellige terrassen in de Oude Haven, pal naast het Mariniersmuseum.

Meer wandelen om en langs het Mariniersmuseum?

Het Mariniersmuseum is ook opgenomen als locatie in diverse wandelroutes. Hieronder vindt u een aantal links van wandelroutes die wij u van harte aan willen bevelen.

ANWB: Gratis stadswandeling Rotterdam die u langs vele hoogtepunten leidt, waaronder het Mariniersmuseum. Download de wandeling hier

NS: Gratis stadswandeling Rotterdam Maasstad. Een stadswandeling vanaf station Rotterdam Centraal. Wandel mee via groene singels naar het historische Delfshaven. Vanuit de Veerhaven vaart u de Maas over naar Hotel New York of u loopt de Erasmusbrug over. Tijdens deze NS-wandeling kunt u op verschillende plaatsen de beroemde skyline en architectuur van Rotterdam bewonderen. Het Mariniersmuseum wordt niet specifiek genoemd, maar als u in de route linksaf gaat bij het Witte Huis (zoals vermeld) loopt u langs het Mariniersmuseum. Download de wandeling hier

Telegraaf/Sturen: Gratis vaarroute door en langs Rotterdam. Hierin vaart u langs het Mariniersmuseum. In de Red Apple Marina kunt u uw sloep aanleggen, lees hier hoe u een passantenplaats kunt reserveren. Download de vaarroute hier

Wandelzoekpagina: Via www.wandelzoekpagina.nl/wandelkalender kunt u nog meer wandeling in de regio Rotterdam vinden.

Stichting Stadsambassadeurs Rotterdam: Wandel mee met de Stadsambassadeurs en bezoek met hen het Mariniersmuseum www.stadsambassadeursrotterdam.nl/

Weet u zelf van een wandel- of fietstocht waar het Mariniersmuseum in voortkomt? Laat het ons weten via postbus@mariniersmuseum.nl